UTVÄNDIG MÅLNING

Den bästa tiden för målning av snickerier utomhus är från slutet av april till slutet av september. Utomhusfärg fungerar bäst i måttlig luftfuktighet och temperaturer mellan 10 och 25 grader.

Att måla fasaden ger huset ett färdigt, snyggt utseende. Detta gör att du kan sticka ut bland närliggande byggnader eller omvänt passa harmoniskt in i områdets övergripande arkitektoniska koncept. Fasadfärg fungerar som en barriär mellan yttre förhållanden och de material som huset är byggt av. Den skyddar väggar från regn, snö, vind, ultravioletta strålar och andra väderförhållanden som kan förstöra byggmaterial. Vissa fasadfärger innehåller tillsatser som förhindrar tillväxt av svampar, mögel och skyddar mot insekter.

HUR JOBBAR VI?

Vid en utvändig målning ser vi över både fasad och snickerier för att säkerställa att arbetet behandlas utifrån dess skick. Om reparation eller byte av paneler är nödvändigt informerar vi kunden om detta direkt.

Vi arbetar alltid med säkerhet i första rummet. En fasadmålning sker från högre höjder och vi ser därför till att använda säkra byggnadsställningar. Det ger en högre säkerhet och ger oss en möjlighet att erbjuda ett effektivare jobb.

För att undvika alg- och mögelpåväxt samt för att färgen ska fästa bättre mot underlaget börjar vi med att rengöra fasaden. Vid rengöring av fasad arbetar vi nedifrån och upp och använder vatten och fasadtvättmedel. Om färgen sitter löst skrapar vi ner den. Därefter behöver ytan vara helt torr innan grundmålning utförs för maximal hållbarhet. När vi kommit så långt att det är dags att börja måla!